Silenseed: תרופה שפותחה בישראל עשויה להאריך את תוחלת החיים של חולי סרטן הלבלב

מאת: מערכרת האתר 28.6.2020

הלבלב לוקח חלק חשוב בתפקוד מערכת העיכול שלנו. הוא האחראי על ייצור איניזימים חיוניים והורמונים. לצד מיצי עיכול גם משפיעSilenseed: תרופה שפותחה בישראל עשויה להאריך את תוחלת החיים של חולי סרטן הלבלב על חילוף החומרים התקין בגוף ושליטה ברמות הסוכר. סרטן הלבלב, הנחשב לקטלני ועמיד מאוד לטיפולים, עשוי להוביל לגרורות המגיעות לכבד ולאיברים נוספים והטיפול הקיים איננו מספק. שינוי מסתמן בימים אלה, לאור חידוש המגיע בהובלת חוקרים מישראל.

תרופה החדשה שהופכת ומפותחת בארץ, מבית Silenseed, עשויה לתרום לפריצת דרך טיפולית. על פי הסימנים שכבר הספיקו להצטייר, תיתכן הארכה משמעותית בתוחלת החיים של החולים וכן שיפור באיכותם והפחתת כאבים. דרושים מחקרים נוספים על מנת להפוך את התרופה ליישומית.

קפסולת השחרור האיטי מבית Silenseed

היווצרות תאי סרטן בלבלב עלולה להיות חסרת סימפטומים במשך תקופה ארוכה. אי לכך, חלק גדול מאוד מן החולים מאובחן בשלב מאוד מתקדם. בין התסמינים הידועים ניתן לזהות כאלה המאפיינים שורה של מחלות אחרות. למשל, כאבים באזור הבטן, עור שמקבל גוון צהוב, תיאבון לקוי וירידה במשקל ועוד.

המחקרים של חברת Silenseed הובילו ליצירת קפסולה שמשחררת את החומר הפעיל בצורה מושהית והדרגתית. לאחר תחילת פעולתה, היא מממשיכה לשחרר את התכשיר בצורה מבוקרת ולתקופה של מספר חודשים.

למי Silenseed עשויה להועיל?

השפעת הסרטן באה לידי ביטוי בין השאר בחלבונים בדם (סמנים). על מנת לאבחן את המחלה, עשויים הרופאים לבצע כמה וכמה בדיקות. בנוסף לבדיקת דם, נטילת ביופסיה מהלבלב וכן בדיקות אולטרסאונד מאפשרים לזהות שינויים מבניים ושינויי רקמות במערכת העיכול ובלבלב עצמו. במידת הצורך, מבצעים בדיקות נוספות כגון טומוגרפיה או MRI.

אך מרגע שאובחנה המחלה, עולה השאלה האם התרופה החדשה שמפותחת בימים אלה, תמיד תוכל לעזור. דיווחים של חברת Silenseed (שמגייסת בימים אלה מימון למחקרים נוספים) מעלים תמונה אופטימית. מעל 90 אחוזים מהחולים המאובחנים יוכלו להפיק תועלת משמעותית מהתרופה. שיפור באיכות החיים והארכת תוחלת החיים, בהתבסס על השלמת המחקר.

כיצד פועלת התרופה?

את אופן פעולת התרופה על הגידול הסרטני ניתן לדמות לארטילריה בשדה הקרב. התרופה לא בהכרח נועדה לסלק כל שריד של הסרטן אלא לכתוש את הגידול ולהתיש אותו. השחרור המושהה של התרופה תוקף גם את מרכזו וליבתו של הגידול. הקיטון הזה מאריך את חיי החולה אך גם מאפשר לשלב פתרונות נוספים וכן משפר את יעילות מערכת החיסון של המטופל עצמו.

Silenseed מעוררת הדים גם בארצות הברית

לבלב פגוע יתקשה מאוד בייצור אינסולין אך הקושי בטיפול קיים בעיקר בשל היווצרות הגרורות הפוגעות בכלי הדם, בכבד, בריאות או איברים נוספים. שמונה מכל עשרה חולים מאובחן בשלב מתקדם וקשה לומר שתוצאות הטיפול משביעות רצון. כל התפתחות, אם כן, בטיפול ובאבחונים, הינה מבורכת (גם אם עדיין לא פורסמו תוצאות סופיות). זמן נוסף יידרש עד שהתרופה תאושר אך כרגע הסימנים בהחלט טובים.

המחקר מעורר הדים לא רק בארץ אלא גם בארה"ב. מנהל התרופות, ה-FDA, אישר לא מכבר להמשיך לשלב הבא של הניסוי. השלב הראשון כבר הושלם ובארצות הברית מקיימים בכמה מרכזים רפואיים את השלב השני.

לאחר הרבה מאוד שנים שלא נרשמה התפתחות משמעותית בטיפולים המוצעים לחולי סרטן הלבלב, זהו צעד מבורך. ראוי להדגיש כי הממצאים שכבר דווחו מעלים שהטיפול מביא להרבה פחות תופעות לוואי ביחס לכימותרפיה ולפרוטוקול הטיפול המקובל. בחולים שהשתתפו בניסוי הגידול התכווץ והרופאים מצפים לקבלת נתונים מהניסוי הקרוב ומזה שיבוא אחריו.

מקורות ולקריאה נוספת:
https://cancer.sheba.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96_%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F_%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%90%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%94_%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F_%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%9C%D7%91

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן