האם אבוקדו בריא לחולי סרטן הדם?

סרטן הדם, לוקמיה, יכול להתבטא במגוון רחב של צורות. ככלל, מדובר בהתפתחות מחלה ממאירה שפוגעת במוח העצמות,האם אבוקדו בריא לחולי סרטן הדם? במערכת הלימפה, בתאי הדם הלבנים (מערכת החיסון). חלק מהצורות של סרטן הדם נפוצות יחסית בילדים, בניגוד למרבית סוגי הסרטן האחרים. עם זאת, לוקמיה בצורותיה השונות פוגעת גם במבוגרים. כעת, עולים סימנים לכך כי אבוקדו עשוי להוות "נשק סודי" עבור החולים.

אבוקדו נגד סרטן, האומנם?

נקדים ונאמר שכיום ישנה פריחה עצומה במחקרים למציאת תרופות חדשות ואולי אפילו חיסון, כנגד סרטן בכלל וסרטן הדם בפרט. לא נראה שבקרוב האבוקדו ישמש כתרופה העיקרית עבור החולים, אולם מחקר ראשון מסוגו שם במרכז הבמה את האבוקדו. חוקרים מאנגליה גילו שהפרי עשיר בשמן משיג השפעה בלתי צפויה על חולים ב-AML (סוג מסוים של סרטן הדם). במחלה זו, לוקמיה מיאלואידית חריפה, התאים הלבנים מתרבים במהירות אך הם לא מתפתחים כראוי. אי לכך מערכת החיסון של החולים פועלת בצורה לקויה מאוד. החוקרים, שמצינים כי יש צורך במחקרים נוספים, גילו כי מיצוי של שמן מאבוקדו יודע להילחם בתסימני הסרטן הראשונים.
החוקרים מציינים כי יעבור זמן בטרם תופק תרופה מאבוקדו ותאושר, אולם בדיקות מולקולריות העלו עד כמה אבוקדו עשוי להיות בריא לחולים. נמצא כי התאים הנגועים (תאים לבנים לא בשלים) הושפעו בעוד שהתאים הבריאים לא ניזוקו כלל. החוקרים החלו בהליכים לביצוע ניסויים מתקדמים, קליניים, בבני אדם.

אבוקדו – זמין, טרי, בריא

העובדה שאבוקדו הינו באופן פוטנציאלי תרופה יעילה כנגד סרטן בהחלט חשובה. ואין צורך לחכות ולהמתין עד לסיום המחקרים הקליניים, בכדי להתחיל להכניס את הירק (שהוא בעצם פרי), לתפריט. כיום, אפשר למצוא אבוקדו על המדפים לאורך כל השנה, לא רק בחורף. נכון, מדובר אמנם בפרי בעל תכולת שומן גבוהה יחסית, אולם השומנים הללו בריאים. זה סוג אחר של שומן, לא כמו שומן מהחי הרווי בכולסטרול. למעשה, לא רק שהוא יכול להיות יעיל כנגד סרטן הדם הוא גם מוריד את רמת הכולסטרול בגוף. מחקרים מגלים כי הוא בריא מאוד ללב ולכלי הדם. צריכת הפרי הירוק הזה מעניקה תחושה של שובע, יש בו המון חומצות אמינו וחלבונים ואין ספור וויטמינים ומינרלים.

לא רק אבוקדו – תזונה שנלחמת בסרטן הדם

לאחרונה יצא גילוי דעת של אחת מהאגודות הגדולות בעולם למאבק בסרטן הדם. פרסומי האגודה מסבירים כי תוך כדי המאבק במחלה וגם לאחר ההחלמה חשוב להקפיד על תזונה נכונה. תזונה שמחזקת את הגוף ומספקת לו את כל המרכיבים התזונתיים וגם מסייעת לבניית תאי דם חדשים ועידוד תהליכי ריפוי טבעיים.

מומלץ לחולים להקפיד על צריכת מגוון פירות וירקות טריים וכן מאכלים המבוססים על דגנים מלאים. עדיף להקפיד על צריכת מזון דל שומן וכדאי לשלב בתפריט שמנים בריאים כגון שמן זית וכאמור, שמן טבעי כגון מאבוקדו. לעומת זאת, כדאי להפחית בצריכה של שומן טרנס ושומן רווי. בנוסף, חשוב להפחית את צריכה הסוכר והפחמימות הפשוטות. עוד ממליצים על שתיה מרובה של מים, פעילות גופנית קבועה והימנעות מאלכוהול.

עוד מעניין לציין שתזונה ירוקה עשויה להכיל יתרונות חשובים לחולי סרטן. לא רק האבוקדו הירוק נלחם בתאים סרטניים. התגלה במחקרים אחרים שירקות ירוקים ממשפחת המצליבים הצליחו להפחית את היווצרות תאי הסרטן (תאי גזע חולים). כתוצאה מכך הומלץ לחולים להיעזר בתזונה גם במקביל לטיפולים כימותרפיים וטיפולים אחרים. חלק מהחוקרים טוענים כי המאכלים הירוקים הללו בעלי השפעה כה חזקה, שיכולה לשפר מאוד כימותרפיה וטיפולי הקרנות, בדרך להחלמה.

מקורות:
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/leukemia/symptoms-causes/syc-20374373
https://www.lls.org/managing-your-cancer/food-and-nutrition

 

 

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן