MRI – דימות תהודה מגנטית

MRI פועל על תהודה מגנטית. זהו סוג של סריקה המשתמשת במגנטיות על מנת לבנות תמונה של פנים הגוף.

הבדיקה אינה מכאיבה כלל, אבל הסורק רועש מאוד. סורק ה- MRI יוצר תמונות חתך של הגוף. הסריקה יכולה להתבצע ברקמות הרכות מאוד, וסריקה יחידה יכולה לייצר תמונות רבות מכל הזוויות סביב הגוף.

הסריקה יכולה להיות מושפעת מתזוזה ושיעול, כאשר בליעה או נשימה יובילו לסריקה פחות ברורה. MRI יכול לשמש כבחינה לרוב אזורי הגוף, ובחלקים מסוימים בגוף עבור סוגים מסוימים של רקמות, הוא יכול להניב תוצאות ברורות יותר מאשר בדיקת CT. במצבים אחרים, בדיקת CT תהיה עדיפה.

בדיקת MRI טובה במיוחד עבור סוגים מסוימים של גידולים במוח, סרקומות של רקמות רכות, ועל גידולים המשפיעים על חוט השדרה. במצבים מסוימים, הרופא עשוי להמליץ ​​על בדיקת MRI אם בדיקת CT לא הצליחה לתת את כל המידע שהם צריכים.

במספר סוגי סרטן כגון סרטן צוואר הרחם או שלפוחית ​​השתן, בדיקת MRI עדיפה על CT כדי להראות עד כמה עמוק הגידול גדל לתוך רקמות הגוף. דבר זה יכול להיות שימושי במיוחד להראות באם הרקמה שנותרה לאחר הטיפול היא גידול של סרטן או לא. בנוסף לאיתור גידולים, MRI יכול לשמש גם כדי למדוד את זרימת הדם.

הכנה לסריקה

בדרך כלל, מומלץ לא לאכול במשך שעה לפחות לפני הסריקה. לפני הבדיקה יש להסיר מהגוף תכשיטים כמו פירסינג, עגילים, טבעות, צמידים וכו'. כמו כן, יש להסיר התקן תוך רחמי , ולעדכן את מבצע הבדיקה לפני. בנוסף, חובה לעדכנו לגבי הימצאות מדבקות של תרופות המכילות מתכות, קוצב לב, סיכות או שתלי שבלול (עבור חרשים).

אפילו אם המטופל עובד עם מתכות למחייתו, יש לעדכן, וזאת כיוון שרסיסי מתכת קטנים יכולים להיצמד לגוף (במקרה זה תבוצע בדיקת רנטגן). מתכות על הגוף עלולות לגרום לכוויות בזמן הבדיקה, ולכן כל כך חשוב להסיר מה שאפשר וליידע לגבי השאר.

לצורך הבדיקה יש להתפשט, אלא אם כן זו רק בדיקת ראש. הסריקה משתמשת במגנט חזק מאוד, כך שבכל מקרה עדיף לרוקן את הכיסים ממטבעות, מפתחות וכרטיסי אשראי. ליתר ביטחון, עדיף להסיר את הבגדים וללבוש חלוק.

לעתים מקבלים זריקה של צבע ממש לפני הסריקה. הצבע עוזר לסריקה לצאת ברורה יותר.

הסריקה עצמה נעשית בשכיבה על הגב. חייבים לשכב דוממים ככל הניתן ולנשום כרגיל. מידי פעם יש צורך לעצור את הנשימה למספר שניות. אפשר ואף מומלץ להשתמש באטמי אוזניים, שכן סורקי ה- MRI רועשים מאוד. הבדיקה נעשית כשהמטופל נמצא לבד בחדר הסריקה והטכנאי בחדר בקרה. התקשורת מולו נעשית דרך אינטרקום. שמירה על השקט חשובה מאוד בזמן הסריקה, והיא יכולה לארוך בין חצי שעה לשעה וחצי. על כן, המצב יכול להיות מעט לא נוח.

חלק מהמטופלים חשים מעט קלסטרופוביה במהלך הבדיקה, לכן אם קיים חשש למצב כזה, יש לדווח לטכנאי ולקבל תרופת הרגעה לקראת הבדיקה. בכל מקרה, מומלץ לשמור על עיניים עצומות בבדיקה. אוזניות הן אפשרות נוספת שתעזור למטופל להעביר את הזמן.

 האם MRI בטוח?

בדיקת ה- MRI בטוחה מאוד, ולו בגלל רשימת מלאי המתכות בגוף שנעשית מראש. הסריקה משתמשת במגנטיות, ולכן אנשים שיש להם בגוף סיכות מתכת או קוצב לב, לא יכולים לעבור את הבדיקה. לנשים בהריון בד"כ לא מומלץ לעבור סריקת MRI, אבל אפשרי במידה והדבר ממש הכרחי. הבדיקה מגלה תסמיני סרטן שנשים נוטות להתעלם מהם.

התוצאות

תוצאות הבדיקה יכולות להגיע עד מספר שבועות אחרי התהליך. מומחה ה- MRI בוחן את הסריקה וכותב את הדו"ח, שנשלח לרופא המומחה של המטופל.

המתנה לתוצאות יכולה לגרום לחרדה. עם זאת, אם צריך את התוצאות בדחיפות זה ייקח פחות זמן. מומלץ לברר עם הרופא את רמת הדחיפות וכמה זמן תצטרכו להמתין. מידע זה יחסוך מכם המתנה מורטת עצבים.

ראו גם:

אמצעי הדמיה לצורכי ביופסיה

ירידה בסרטן צוואר הרחם בנשים עם התקן דו רחמי

>

דילוג לתוכן