רופא מומחה הוא חיוני לזיהוי גורמי סיכון, גילוי מוקדם וטיפול בסרטן הלבלב

סרטן הלבלב הינו אחד מסוגי הסרטן המסוכנים ביותר. רופא מומחה מדגיש כי הסיבה לכך איננו אופי המחלה עצמה, אלא הקושי רופא מומחהלזהות אותה בשלב מוקדם. לצורך זיהוי, להתוויית תכנית טיפול ושיפור סיכויי ההחלמה, כדאי לפנות לרופא מומחה, הבקיא בהתמודדות עימה.

סרטן הלבלב משמעו גידול ממאיר באיבר חשוב ומרכזי של מערכת העיכול. ללבלב תפקיד חשוב בעיכול המזון ובפרט בהפקת אינסולין. זהו ההורמון שאחראי על מתן ההוראה לתאי הגוף לקלוט את הסוכר שמגיע מהמזון, דרך הדם.

רופא מומחה יכול לזהות גורמי סיכון ולהזהיר מפני סרטן הלבלב

ביקשנו לשאול רופא מומחה, המטפל בחולי סרטן בדגש על מערכת העיכול, האם לכולם יש סיכוי שווה לחלות במחלה. מתברר כי יש מאפיינים מסוימים אשר הופכים את הסיכון לגבוה יותר. המודעות אל גורמי הסיכון מאפשרת ניטור ומעקב, כך שניתן יהיה לגלות כל סימן של המחלה, בשלב מוקדם. הרוב המוחלט של החולים שאינם ערים לכך, למעשה אובחנו בשלב מאוד מתקדם. עד כמה מתקדם? על פי ההערכות. רק מעט מהחולם מאובחנים לפני שהסרטן שבלבלב התפשט ושלח גרורות. המשמעות היא שבשלב כזה, הסיכוי להאריך ימים, שלא לדבר על החלמה מלאה, יורד באופן דרמטי.

חוששים? חושדים? פנו לרופא המומחה

אם מישהו מבני משפחתכם חלה בעבר בסרטן הלבלב, זהו תמרור חשוב למדי (למרות שמרבית החולים אינם בעלי רקע משפחתי). במיוחד אם יותר מבן משפחה אחד חלה בעבר, חשוב לבדוק ולהבדק. זהו סימן מובהק שכדאי להימצא במעקב בשלב מוקדם.

נוכל להוסיף ולומר עוד כמה דברים, לגבי גורמים שמעלים את הסיכון לחלות. המומחים מכירים כמה שינויים גנטיים, כלומר מוטציות, אשר מקושרים עם סוגי סרטן שונים. ידועים כיום כמה שינויים גנטיים, שניתן לאתר אותם, ואשר מעלים את הסיכון לחלות בסרטן ולהביא לנזק משמעותי ללבלב. לדברי מומחים, דלקות בלבלב עשויים להוות תמרור אזהרה כך גם סוכרת.

למרות שיש סוגי סרטן נפוצים הרבה יותר, סרטן הלבלב מביא יחסית להרבה מקרי תמותה. לדברי רופא מומחה שמאבחן ומטפל בחולים, שמונה מכל עשרה חולים מאובחנים כאשר אפשרויות הטיפול מצומצמות ביותר ולא ניתן להסיר את הגידול בניתוח. הסימנים למחלה מופיעים לרוב בשלב מתקדם, לכן מעקב בקרב אנשים בריאים שמצויים בסיכון מעלה דרמטית את הסיכוי להחלים.

איך מאבחנים את סרטן הלבלב?

באמצעות בדיקה גנטית ניתן לזהות מתי הנבדק נמצא בסיכון גבוה. אך אין וודאות שהמחלה תפרוץ. רופא מומחה מסביר כי יש תסמינים שיכולים להעיד על כך שמישהו חלה במחלה. חשוב לציין כי התסמינים הללו יכולים להעיד גם על מצבים רפואיים אחרים או על מצבים לא קליניים. לכן, חשוב מאוד להקדים ולבצע בירור נוסף.

חלק מהחולים מגלים נטייה לעור צהבהב וכן שינוי גוון בלובן העין. שינויי משקל וחוסר תיאבון מתמשך גם הם מחייבים בירור. לחץ, מועקה או כאב תוך בטני עשוי להוות גם הוא סימפטום אפשרי לצורך באבחון, הרופא מתרשם מצבע העור והעין, בודק את החלבונים בשתן, ממשש את הבטן. נהוג לשלוח את המטופל גם לאולטרה סאונד או סי טי. בדיקה אפשרית נוספת הינה אנדוסקופיה. לעיתים יתבצע ניתוח בטן לצורך ביופסיה, שהיא למעשה לפרוטומיה לאבחון סרטן הלבלב.

חשוב! יעוץ וחוות דעת של רופא מומחה

אתם או מישהו ממשפחתכם חלה בסרטן הלבלב? אתם חוששים מכך שאובחנתם בצורה שגויה או שלא אמרו לכם כל מה שצריך על אפשרויות הטיפול? פנו לרופא מומחה, בעל שם ובהקדם. אם בידיכם תוצאות של בדיקות, מומלץ להביא אותם עמכם לפגישת הייעוץ. וזכרו כי כל העת אמצעי הטיפול משתכללים כך שתמיד חשוב לשמור על אופטימיות.

אולי יעניין אותך גם:

Silenseed: האם התרופה הישראלית תאריך את תוחלת חייהם של חולי סרטן הלבלב?

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן