פיזיותרפיה בבית לסובלים ממחלת ניוון שרירים

ניוון שרירים זהו למעשה שם כולל למחלות שונות הפוגעות במערכת העצבים, בשרירים ובתפקודים שונים של הגוף. במרבית המחלות פיזיותרפיה בבית לטיפול בניוון שריריםמדובר על מחלות גנטיות כאשר המוכרות ביותר הן ALS, ניוון שרירים על שם דושן, מחלת SMA ועוד. לרוב המחלות הן חשוכות מרפא, וככל שהמחלה מתקדמת היא פוגעת מאוד באדם ובאיכות חייו ומשפיעה מאוד גם על סביבתו הקרובה, חברים ובני משפחה.

מהן מחלות ניוון שרירים? וכיצד ואיך מאבחנים אותן?

מרבית המחלות הניווניות הן מחלות על רקע גנטי למרות שיש מצבים בהם אין בהיסטוריה המשפחתית אדם החולה במחלה ניוונית ולכן קיימת חשיבות רבה לאבחן את סוג המחלה ואת הגן הפגום כדי לצמצם את העברת המחלה לדור ההמשך. מדובר לרוב במחלות אשר הפגיעה שלהן הולכת ומתגברת ככל שעובר הזמן, התפקוד נפגע משמעותית ואז מגיע מצב ששרירי הלב והנשימה נפגעים מה שמוביל לתמותה. יש מחלות אותן ניתן לראות עם תסמינים ראשוניים כבר בתקופת הילדות למשל מחלת דושן ויש מחלות אשר התסמינים המאפיינים אותם יגיעו רק בגילאים מבוגרים ואפילו באמצע החיים ככה סתם.

ברפואה נכון להיום אין מרפא למחלות אלו וכל מה שהיא יכולה להציע זה הקלה בתסמינים, האטה של התדרדרות המחלה אך בסופו של דבר לרוב מגיע המוות. האבחון כולל בדיקות שונות חלקן במטרה לשלול בעיות ומחלות אחרות. חלק מהבדיקות כוללות צילום רנטגן והדמיה של CT, בדיקות דם, ביופסיה של השרירים, בדיקה של אנזימים, בדיקות גנטיות שונות ועוד, הכל במטרה לאסוף את מקסימום הנתונים כדי לבצע אבחון וודאי של המחלה.

כיצד מטפלים בניוון שרירים?

נכון להיום אין טיפולים אשר מרפאים מחלות ניוון שרירים, הטיפולים היחידים הקיימים ברפואה קונבנציונלית הם טיפולים המקלים על תסמינים שונים ומסייעים להאט את התקדמות המחלה. מדענים וחוקרים עובדים כל הזמן בניסיון למצוא פתרונות יעילים בתקווה שביום מן הימים ימצא פתרון אשר יעזור לחולים לחיות חיים מלאים וארוכים עם מינימום סבל.

הטיפול נכון להיום כולל תרופות שונות כמו סטרואידים או תרופות המסייעות לתפקוד לב תקין, הקפדה על שגרה של פעילות גופנית, ריפוי בעיסוק, ניתוחים שונים במידה ויש לכך הצדקה וטיפולי פיזיותרפיה והידרותרפיה וכאשר המצב מחמיר מכשירים המסייעים בכל מה שקשור לנשימה. בנוסף לכך תזונה תומכת, תוספים מסוימים ושימוש בטיפולי רפואה משלימה יכולים מאוד לעזור לחולה ולהקל עליו.

פיזיותרפיה בבית לסובלים מניוון שרירים: איך זה עובד בפועל?

אחת מהדרכים העיקריות לעכב את התקדמות המחלה ולהקל על האדם הסובל ממנה בכל מה שקשור לכאבים, לתפקוד השוטף ושיפור כללי של איכות החיים שלו זה תרגול קבוע ויום יומי. תרגול פיזיותרפיה הוא חשוב ביותר, הוא מסייע לשמור על גמישות הגוף, המפרקים והרצועות, מפעיל את הגוף ומשפר את זרימת הדם לאזורים שונים.

יש חשיבות לקבל הדרכה מסודרת מפיזיותרפיסט אשר ידע להתאים את התרגילים השונים ומה חשוב לעשות בהתאם למצבו הנוכחי של החולה, היכולות שלו ומה יהיה הכי נכון עבורו כדי לגרום לו להרגיש טוב יותר באופן כללי. יש אפשרות שפיזיותרפיסט יגיע הביתה, יראה לאדם מה נכון לו לעשות ונותן לו, למשפחתו ולמטפל הצמוד במידה ויש, הנחיות כיצד לבצע תרגול יום יומי, תרגול שיכול להיות פעם ביום ואפילו מספר פעמים ביום. ישם מצבים בהם יהיה נכון להגיע לחלק מהטיפולים במכון פיזיותרפיה שכן במכון יש ציוד ואביזרים שלא ניתן לשאת אותם לבית המטופל אך הם חשובים לו לתרגול אז יהיה שילוב של הגעה למכון והמשך תרגול בבית.

פיזיותרפיה בבית לטיפול בניוון שרירים

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן