האם תרופות ממשפחת האספירין יכולות להקטין את הסיכוי למלנומה? חוקרים בדקו

מחקר שנעשה באוניברסיטת הרווארד, ארצות הברית, מצא קשר בין נטילת תרופות נוגדי דלקות, כמו אספירין, וסרטן האם תרופות ממשפחת האספירין יכולות להקטין את הסיכוי למלנומה? חוקרים בדקוהעור (מלנומיה). מכך החוקרים למדו שייתכן שתרופות ממשפחת האספירין עשויות לסייע בהפחתת הסיכוי לחלות בסרטן העור.

מהו אספירין? ולאילו תופעות ומחלות רושמים אספירין?

אספירין הוא חומצה אצטילסליצית ממשפחת התרופות של נוגדי דלקות, הוא מיועד לשימוש נגד דלקות בגוף, נגד כאבים, חום ודילול דם.

בדרך כלל משתמשים בתרופות אלו למניעה חוזרת של מחלות הקשורות ללב (למשל: תעוקת חזה או אוטם בשריר הלב) ולאחר ניתוח מעקפים או אירוע מוחי. הסיבה לשימוש בסוג תרופות ממשפחת האספירין במקרים אלו היא שהעורקים ניהיים צרים יותר עד כדי היווצרות של פקקת.

בנוסף, סיבות שימוש נוספות הן הורדת חום, נגד דלקות ולשיכוך כאבים. במקרים אלו יש צורך לקחת מינון גבוה של התרופה ועקב כך פחות נהוג להשתמש בהן עבור מטרות אלו.

על סרטן העור

סרטן העור, מלנומה, הוא סוג מסויים של סרטן אשר מתבטא בהתרבות בלתי מבוקרת של תאי העור. ישנם מספר גורמים אפשריים לסרטן העור והמוכר ביותר הוא חשיפה לקרני UV, לקרני השמש, וזה בעיקר נפוץ יותר אצל אנשים שיש להם גוון עור בהיר.

ישנם שלושה סוגים של סרטן העור – מלנומה, קרצינומה של תאי קשקש וקרצינומה של תאי בסיס.

לרוב, עם אבחון וגילוי מוקדמים של סרטן העור ניתן להסיר את הגידול באמצעות ניתוח, הקרנות או כימותרפיה. זה כמובן תלוי בסוג הסרטן, מיקומו, גיל החולה ואם מדובר בגידול ששב וחוזר.

זה כמובן, הסבר על קצה מזלג ויש להתייעץ עם רופא כאשר עולה החשש לסרטן העור.

האם יש קשר בין אספירין לבין סרטן העור?

חוקרים מאוניברסיטת הווארד ערכו מחקר בעזרת אלף משתתפים, גברים ונשים, כולם מעל גיל 40. 400 מהמשתתפים במחקר היו חולי סרטן העור וה-600 האחרים לא היו חולים בסרטן העור. קבוצת המשתתפים שאינם חולים במלנומה שימשו במחקר כקבוצת ביקורת.

החוקרים ביקשו מהמשתתפים במחקר לענות על מספר שאלות הקשורות לשימוש שלהם בעבר ובהווה בתרופות ממשפחת NSAIDs. לאחר מכן, החוקרים ערכו השוואה בין שתי הקבוצות, הקבוצה בה יש חולי מלנומה והקבוצה בה אין חולי מלנומה, בהקשר של נטילת התרופות ממשפחת נוגדי דלקות.

מהם ממצאי המחקר?

תוצאות המחקר הראו, שאצל ארבעים אחוז המשתתפים במחקר שאין להם סרטן העור, נראה שנעשה יותר שימוש, ולזמן ארוך יותר, בתרופות ממשפחת ה-NSAID, עד כדי שימוש לפחות פעם אחת בשבוע לאורך תקופה של חמש שנים, זאת לעומת עשרים ושמונה אחוז בקבוצה של חולי המלנומה.

לכן, המסקנה של המחקר היא שייתכן ששימוש ארוך טווח וקבוע בתרופות ממשפחת נוגדי דלקות יכול להוריד את הסיכוי לכך שהאדם יפתח סרטן העור. עם זאת, חשוב לציין, שלא מדובר בהמלצה משום שלתרופות אלה יש תופעות לוואי ולשימוש בהן מלווים סיכונים.

מחקרים נוספים שנעשו בתחום זה הראו תוצאות אחרות, לכן, יש עדיין צורך להמשיך ולחקור את הנושא. אפשר להשתמש בתרופות ממשפחת נוגדי הדלקות בשביל מחקרים ולבחון האם ניתן לעשות שימוש בתרופות אלו למניעת התפתחות סרטן העור אצל אנשים הנמצאים בקבוצות סיכון.

יש להימנע מחשיפה מוגזמת לשמש, בשעות שבה השמש חזקה, יש למרוח קרם הגנה וללבוש בגדים המכסים את הגוף ולחבוש כובע בימי הקיץ. הימנעות זו מהשמש יכולה להפחית את הסיכויים לקבלת סרטן העור.

אבחון וגילוי מוקדם של המחלה יכול הציל חיים ומומלץ לבצע בדיקות שגרתיות אצל רופא עור, וכן לפנות לרופא עור כאשר עולה החשש למלנומה.

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן