ריפוי בעיסוק לטרשת נפוצה

ריפוי בעיסוק לטרשת נפוצהאנשים עם טרשת נפוצה מתמודדים עם אתגרים רבים, אשר עשויים להשפיע על פעולותיהם. לעיתים קרובות, עלולות המגבלות לעכב את יכולותיהם לטפל בצרכים בסיסיים הקשורים לבית, לעבודה ולפעילויות חברתיות. משימות יומיומיות פשוטות עלולות להפוך לתסכול יומיומי. אחת הגישות הטובות ביותר להקל על אתגרים אלו ולמזער את התסכול הוא באמצעות טיפול של ריפוי בעיסוק.

מאמר זה חולק את היתרונות של ריפוי בעיסוק ויעילותו לתפקוד היומיומי בתחומים שונים, בצל המחלה.

מהו ריפוי בעיסוק?

ריפוי בעיסוק הוא מקצוע השייך לתחום הבריאות והמתמקד ביכולת האדם לבצע מגוון רחב של פעילויות בחיי היומיום. שיטה זו נועדה לקדם את העצמאות באמצעות שיפור המיומנויות הנדרשות לביצוע פעולות ולהקנות את הכלים הנדרשים החלופיים להשגת היכולת לתפקד באופן עצמאי.

במפגש הראשון, מרפא בעיסוק ישלים את ההערכה היסודית של הצרכים, הבעיות והדאגות של המטופל. לאחר מכן, הוא יצור תכנית טיפול מותאמת אישית אשר נועדה לשפר את הכישורים ולמקסם את היכולות התפקודיות בהתבסס על סדר העדיפויות של המטופל ומטרותיו האישיות. המטפל ישקול גורמים פיזיים, פסיכולוגיים, חברתיים וסביבתיים לשם שיפור הרווחה האישית של המטופל, ויפתח את תכנית הטיפול בהתאם.

סוגי הפעילויות של ריפוי בעיסוק

המגוון הרחב של הפעילויות הנלמדות באמצעות ריפוי בעיסוק לטיפול בטרשת נפוצה, מסווג כפעולות יומיומיות, ופעילויות אינסטרומנטאליות של חיי היומיום כגון עבודה, פנאי ופעילויות חברתיות.

הכלים אותם מקבל המטופל במסגרת תכנית הריפוי בעיסוק קשורים לצרכי טיפול עצמי בסיסי וכוללים הקניית הרגלי אכילה, היגיינה אישית, טיפוח, לבישה, רחצה, התמודדות עם שלפוחית השתן והשירותים, ניידות תפקודית, פעילות מינית ושינה. פעילויות הכרוכות בסביבה כוללות משימות דוגמת בישול, ניקיון, כביסה, נהיגה, קניות, הורות, טיפול בחיות מחמד, שימוש בהתקני תקשורת, ניהול פיננסי ועבודות בית אחרות.

הטיפול של ריפוי בעיסוק מכוון למטרה תכליתית אשר נועדה ליצור, לשחזר לשפר או לשמר את הכישורים והיכולות כפי שהיו לפני המחלה. פעילויות תכליתיות משפרות את התפקוד בתחומים שונים ומגוונים.

התמקדות הריפוי בעיסוק לטרשת נפוצה

מרפא בעיסוק יציע למטופל שיטות שונות להתמודד עם עייפות, לשמר אנרגיה, לעסוק בעבודות מלאכה פשוטות ומהנות, לשמור על הבטיחות בבית, לסגל יציבת גוף נכונה, לנהל את הזמן, ולהתמודד עם מתח וכאב. כל אלו מסייעים בהקלת התסכול הנובע מהמחלה ומשפרים את איכות החיים.

למה ניתן לצפות בתהליך של ריפוי בעיסוק?

בטרשת נפוצה, ריפוי בעיסוק מתחיל בדרך כלל כאשר המטופל מכיר בצורך שלו לקבלת סיוע של מומחה, והוא מקבל מהרופא הפניה מתאימה. מרפא בעיסוק יכול להעניק שירותים באמצעות טיפול בבית, בבית חולים שיקומי, במרכז סיעוד, במרכז לטיפולים במצב מחמיר של המחלה או בקליניקה פרטית.

עם זיהוי הגורמים המשפיעים על היכולת לבצע משימות או פעילויות, יעבוד המרפא בעיסוק עם המטופל לפיתוח שיטות התערבות על מנת לסייע בהשגת המטרות. לדוגמה, אם המטופל חווה בעיות ראייה, זיכרון ועייפות קיצונית המשפיעה על יכולותיו לעבוד ולתפקד באופן יומיומי, המרפא בעיסוק עשוי להמליץ על התאמות תאורה למשרד ולמסך המחשב.

שימוש במכשיר כף יד אישי יכול לסייע בפיצוי על בעיות זיכרון או בעיות ארגוניות בבית ובעבודה. ניתוח הפעילות היומיומית יכול לספק למרפא מידע שימושי אודות הדרך הטובה ביותר לשנות את הפעילויות ולהשתמש בטכנולוגיות המסייעות בחסכון אנרגיה בכדי לטפל בעייפות.

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן