סטיבקס לטיפול בטרשת נפוצה

סטיבקס לטיפול בטרשת נפוצהבשנת 2005 אושרה בקנדה הסטיבקס (Sativax), שחוללה מהפיכה של ממש וגרמה להרמת לא מעט גבות. התרופה, שנועדה עבור החולים בטרשת נפוצה, אושרה לאחר מכן במדינות נוספות וכיום נחשבת לאחת התרופות המוכרות, העוזרות בהתמודדות עם המחלה, תרופה שאותה נוטלים בלמעלה מ – 28 מדינות שונות, לרבות ישראל.

ייחודה של תרופה זו הוא העובדה שהיא מבוססת על הקנאביס, הידוע בסגולות הבריאות הרבות שלו וככזה המסייעת לחולים במחלות קשות, ולעיתים אף גם לחולים במחלות סופניות. התרופה מתמקדת בסימפטומים הנלווים למחלה ופחות בגורמים לה. בכך היא משפרת משמעותית את איכות החיים של הסובלים מהמחלה, הנאלצים להתמודד עם אתגרים לא פשוטים.

איך היא פועלת

הסטיבקס, שפותחה ומיוצרת על ידי חברת GW Pharmaceuticals, היא תרופת מרשם המיועדת לחולים בטרשת נפוצה מסוג מסויים. התרופה מתבססת על שני כימיקלים, שאותם אפשר למצוא בצמח הקנאביס: Cannabidol ו – Tetrahydrocannabinol. התרופה, הנחשבת ליחידה כיום, עוזרת בשיפור איכות חייהם של הסובלים מהמחלה בכך שהיא מפחיתה את רמות הכאב ואת עוויתות השרירים.

תרופה זו ניתנת לחולים בטרשת נפוצה ברמה בינונית עד רמה חמורה, שתרופות אנטי ספטיות אחרות לא עזרו להם. היא משפרת את איכות השינה ואת התפקוד היום יומי באופן כללי שכן מפחיתה את מספר העוויתות הבלתי רצוניות, שמהן סובלים החולים בטרשת נפוצה וגם את הכאבים, הנלווים למחלה.

הטיפול באמצעות הסטיבקס הינו חלק ממערך טיפולי שלם כדי להגיע אל התוצאות האופטימליות של הטיפול עצמו ולנצל את מלוא יתרונותיה של התרופה, יחד עם טיפולים נוספים. מכיוון שמגבלותיו של הסובל מהמחלה הן חלק בלתי נפרד משגרת יומו, הסטיבקס עוזרת בשיפור איכות החיים שכן מטפלת ישירות במגבלות אלו. זוהי תרופה נקודתית, המסייעת לחולים להתמודד עם המחלה בצורה טובה יותר ולהמשיך בשגרת חייהם ככל שניתן. על פי מחקרים ובחינת המשתמשים בתרופה, נראה כי השימוש בה משפר ב – 30 אחוז את עוצמת והופעת הסימפטומים, כמו רעידות, הגבלה ביכולת התפקודית וגם הפרעות שינה.

אופן השימוש

התרופה ניתנת כספריי לפה, אותו מרססים מתחת ללשון. אופי השימוש בה הוא גמיש ויכול להשתנות מדי יום. המינון נקבע על ידי המטופל, יחד עם רופאו, תוך התייחסות לסימפטומים, לעוצמתם ולמידת שכיחותם.

תופעות לוואי

מכיוון שתרופה זו מתבססת על הקנאביס, היא עשויה, לאור השימוש בה, לגרום לתחושה קלה של "היי", מה שמצריך בקרה על השימוש בה ויצירת איזון נכון שלה לצד תרופות נוספות. אולם שלא כמו קנאביס היא איננה גורמת לתופעות פסיכולוגיות שונות או לתחושת "שכרות".

תופעות הלוואי, שצפויות להופיע לאחר השימוש בתרופה יכולות להיות עייפות וגם סחרחורת, אולם אלו מופיעות בדרגת עוצמה פחותה, מה שאיננו משפיע על התפקוד היום יומי. במקרים מסוימים, ומכיוון שמדובר בתרופה הניתנת כתרסיס לפה, היא עשויה לגרום לתחושת אי נוחות בפה, דבר שקורה אצל בין 20 עד 25 אחוז מהמטופלים.

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן