טרשת נפוצה גראס רפואי

גראס רפואי לטרשת נפוצהבשנים האחרונות גדל מאוד מספרם של החולים שמקבלים בישראל אישור לשימוש בקנאביס רפואי. המריחואנה הרפואית יכולים לסייע לחולים במגוון רחב של מחלות ולשפר את תפקודם באופן מרשים. למעשה, לעיתים השיפור מרשים יותר מאשר זה שניכר לאחר שימוש בתרופות החדישות ביותר.

בין המחלות הקשות שהקנאביס יכול לתת להן מענה יעיל נמצאת מחלת הטרשת הנפוצה. החולים במחלה חווים פגיעה על ידי המערכת החיסונית, לרוב במערכת העצבים ובמוח. הפגיעה גורמת לטווח רחב של תסמינים ניורולוגים המטופלים באמצעות תרופות מרשם עם תופעות לוואי רבות ההופכות את היום יום של החולים למאתגר יותר.

אכן מדובר על התמודדות  לא קלה ומרובת שנים, שבמהלכה חווים לעיתים החולים תקופות של החמרה. ישנם לא מעט מקרים שבהם חולים במחלה זו שקיבלו רישיון לשימוש בקנאביס חווים הקלה משמעותית בתסמינים עד לכדי מהפך של ממש.

מהו קנאביס רפואי?

קנאביס רפואי הינו למעשה אותו חומר המוגדר כסם בלתי חוקי ב"פקודת הסמים המסוכנים"  בישראל. ההתייחסות אל הסם כמותר ואף כמועיל מבחינה רפואית הינו תוצאה של מהפך מחשבתי ותודעתי רב שנים, שכולל רבות ממדינות העולם. בנקודה זו חשוב לדעת שכבר לפני עשרות ואף מאות בשנים נעשה שימוש בקנאביס בצורותיו השונות כחומר המועיל לבריאות ולהפחתת כאבים ואף להרגעה.

אמנם רופאים מסוימים טוענים שלגראס ישנם גם תופעות לוואי אפשריות כגון האטה בפעילות הקוגניטיבית, אולם מדובר על השפעה קלה ולטווח זמן קצר בלבד. כאשר לוקחים בחשבון שיותר ויותר רופאים ומחקרים מצדדים בשימוש במריחואנה למטרות רפואיות וכאשר מבינים שמרבית התרופות אינן חפות מתופעות לוואי, קל להבין מדוע מעמדו בתחום נמצא בעלייה.

את הגראס הרפואי מגדלים בישראל בכמה חוות מיוחדות שקיבלו לכך אישור מיוחד. חוות אלה מספקות את הגראס אך ורק למי שקיבל לצורך כך אישור מתאים. ישנם חולים שמגדלים באופן עצמאי את הצמח וזאת בכפוף לביקורת ולצורך צריכה עצמית בלבד, בפרטיות ובפרט שלא בנוכחות ילדים.

רפורמת הקנאביס הרפואי

כמו שהזכרנו בשנים האחרונות עלתה המודעות לתועלת הרבה של הקנאביס הרפואי. ב2019 נכנסה לתוקפה האסדרה החדשה של משרד הבריאות במטרה לפקח על הגידול, השיווק, וההפצה של הקנאביס הרפואי. לאחר הרפורמה עלה מספר הרופאים בישראל הרשאים להמליץ על שימוש בקנאביס רפואי והפך את התהליך למהיר יותר למטופלים רבים. בעבר הקאנביס היה נרכש מהמגדלים בנקודות חלוקה וכיום ניתן לרכוש את הקנאביס הרפואי בבתי מרקחת ורשתות הפארם.

איך מקבלים אישור?

הדרך לקבלת אישור לשימוש בקנאביס רפואי איננה תמיד פשוטה. בעבר רק חולים בסוגים שונים של מחלות קשות ובהן סרטן, אפילפסיה ופרקינסון היו זכאים לרישיון, אך בשנים האחרונות רשימת המחלות המזכות באישור לקנאביס רפואי גדלה ונכנסו מחלות כמו: טרשת נפוצה, קרוהן, טורט ואחרות. לרוב את הבקשה המטופלים מגישים אצל הרופא המטפל או במרפאות כאב שונות. האישור אמנם אינו ניתן ביד קפוצה כמו לפני הרפורמה אך עדיין מקבלים אותו רק חלק קטן מאלה שקנאביס יכול להועיל להם.

כיצד זה עובד?

במחקרים שנעשו על השפעת הקנאביס הרפואי, חולי טרשת נפוצה הראו שיפור ניכר במצבם. בשל העובדה שהמחלה מאופיינת בפגיעה נוירולוגית, בפגיעה בשיווי המשקל ובקשיים ניכרים להפעיל את הידיים והרגליים בצורה טובה, רבים מהחולים מתקשים בתנועה ובהליכה. המחקר מצא שצריכת קנאביס רפואי באמצעות עישון שיפר מאוד את מצבם של החולים. יתירה מכך, לחומר הייתה השפעה ניכרת גם בהפחתת הכאבים ותופעות לוואי נוספות.

כמו כן, הרכיבים הפעילים בקנאביס הרפואי מונעים התפתחות של מולקולות דלקתיות בתאי עצב בקרב חולי טרשת נפוצה, ובכך חוסמים את אותן המולקולות מלהתפשט למוח ולעמוד השדרה. החומרים הפעילים הללו גם משפרים את יכולת ההתגוננות הטבעית של הגוף מפני מחוללי מחלות שונים.

מה אומרים החולים?

החולים שהתנסו בשימוש בחומר מדווחים על שיפור ניכר במצבם. אמנם לא ניתן לומר שההשפעה על החולים אחידה, אבל אצל חלק מהחולים ההשפעה ניכרת עד כדי כך שהם מגלים שיפור ניכר ביכולת התנועה ומפסיקים ליטול חלק ניכר מתרופות המרשם הרגילות.

 

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן