טיפולים

טיפוליםתפקוד תקין של בלוטת התריס הוא מצב רצוי, אם לוקחים בחשבון את החשיבות המכרעת של הבלוטה ה"קטנה" הזו עבור הגוף שלנו.

המשוואה הופכת למורכבת כאשר מכניסים אליה את הבעיות השונות המאפיינות את בלוטת התריס, בין אם פעילות יתר של הבלוטה, תת פעילות, מחלות שונות, גידולים ועוד.

זה לא פשוט לאבחן בעיות בבלוטת התריס, מכיוון שרשימת התסמינים היא ארוכה ודי כללית. החדשות המעט יותר מעודדות הן שלאחר האבחון, מוצעים לא מעט אופני טיפול.

תרופות

הטיפול התרופתי הוא מקובל מאד במקרה של בעיות בבלוטת התריס, כך שקשה למצוא תכניות טיפולים שלא מעמידות את התרופות במרכזן. התרופות צריכות להיות מותאמות מטבע הדברים לסוג הבעיה והיקפה, כאשר התרופה המקובלת לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס למשל היא תירוקסין.

התרופות מצריכות בדרך כלל תרופה ארוכה של נטילה שלהן, שנה לפחות, כך שמי שציפה לפתרונות קסם צפוי להתאכזב. את התרופות לרוב לוקחים בצורה של כדורים, על פנ הנחיות הרופא: פעם ביום על בטן קיבה הוא למשל דפוס הנטילה העיקרי של אטרוקסין. התרופות מטבע הדברים יצריכו מרשם רופא, כאשר יש תרופות שנמצאות באופן כמעט קבוע בסל הבריאות הישראלי.

טיפולים כירורגיים

טיפולים כירורגיים להתמודדות עם בעיות בבלוטת התריס יתבצעו לרוב כצעד אחרון, כלומר, לאחר שהטיפולים הקודמים הוכחו כלא יעילים. תרחיש אפשרי אחר הוא כזה בו לא ניתן לקחת תרופות כלל, עקב רגישות או התנגשות אפשרית עם תרופות שהאדם חייב לקחת כדי לטפל בבעיה אחרת שהוא סובל ממנה.

הניתוח העיקרי שנעשה הוא להסרת בלוטת התריס, באופן מלא או חלקי. ניתוח מהסוג הזה נמשך לרוב כשעתיים ומתבצע תחת הרדמה כללית. הוא כולל מספר שלבים: בדיקות לטיב ההתאמה של האדם (אולטרה סאונד, CT, בדיקות דם ועוד), חיטוי של האזור המנותח, הסרת הבלוטה, תפירת האזור והשמת נקזים. לאחר הניתוח יש צורך באשפוז בן מספר ימים בבית החולים, במטרה לראות שאין סיבוכים דוגמת זיהומים או דלקות במקום הניתוח. לאחר שמשתחררים מבית החולים ומסירים את הנקזים ואת התפרים, ניתן לחזור לשגרה.

טיפולים טבעיים

זה לא סוד שקרנה של הרפואה האלטרנטיבית עלה פלאים בשנים האחרונות בעולם כולו, עם טיפולים אלטרנטיביים שנחשבים כיום ללגיטימיים או אפילו מומלצים (לרוב לצד הטיפולים המסורתיים יותר). במקרה של בעיות בבלוטת התריס, אפשר להצביע על לא מעט טיפולים פוטנציאליים לבעיה.

זה מתחיל כמובן גם הרגלי התזונה, כאשר האמונה כיום היא שיש מספר מזונות שיכולים "לחולל קסמים" בכל הנוגע לתפקוד של בלוטת התריס. עבור הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס, אם לוקחים דוגמא אחת, תפריט מומלץ הוא כזה המכיל גויטרוגנים בכמויות גבוהות: מזונות על בסיס פולי סויה, מזונות המבוססים על ירקות מצליבים וכן בוטנים, תותים, תרד ועוד. מאכלים מהסוג הזה יוכלו להביא לעיכוב הפעילות של בלוטת התריס ולהגדלה שלה, ולכן להתמודד עם התסמין העיקרי של תת הפעילות.

לצד זה אפשר להצביע על טיפולים פוטנציאליים אחרים לבעיות בבלוטת התריס. רפואת המזרח מקבלת כאן מקום של כבוד, עם אנשים שיוכלו להישבע שטיפולים דוגמת דיקור סיני או שיאצו עשו עבורם את ההבדל. ההמלצה להקפיד על פעילות גופנית בתדירות גבוהה ככל האפשר נכונה גם כאן, ברוב המקרים, והיא מומלצת בכל מקרה עבור הגוף שלנו.

בדומה למצבים רפואיים אחרים, גם במקרה של בעיות בבלוטת התריס יתיכן מצב בו יוחלט על שילוב בין מספר טיפולים, במטרה ליצור שלם הגדול מסך החלקים שלו. כל מקרה צריך להישקל לגופו, כשחשוב תמיד לעקוב אחר ההתמודדות עם הבעיה ואחר המדדים השונים של הגוף.

אולי יעניין אותך גם:

פיזיותרפיה בבית המטופלים אחרי ניתוח בלוטת התריס

>

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן