חיידקי מעיים ובעיות בתפקוד בלוטת התריס

חיידקי מעיים ובעיות בתפקוד בלוטת התריסהמערכות השונות והסביבה הפנימית של הגוף מכילות למעלה ממאה טריליון חיידקים בכאלף זנים שונים. כלומר גופינו מכיל יותר חיידקים מתאים ואלו משפיעים על המיקרוביום שלנו. כלומר על הפעילות הביולוגית וכן על כל הבט הקשור בבריאותנו, כיצד הם פועלים, איך הם מסייעים לנו ומה חשוב לדעת על השפעתם עלינו? אחד המחקרים החשובים בתחום בדק את הקשר בין חיידקי המעיים להורמונים שלנו.

חיידקי מעיים

החיידקים בגוף מקיימים אתנו יחסי סימביוזה בהם כל גורם תורם למשנהו דבר הכרחי לקיומו של האחר כך שנוצרת תלות בין הגורמים. חיידקי המעי הפרוביוטיים מגנים עלינו מחיידקים אחרים העלולים לגרום לנזקים וכן מספקים רכיבי מזון דוגמת וויטמינים, משפרים את ספיגת המינרלים ועוזרים בתהליך העיכול של חומרים שונים אשר הגוף אינו מסוגל לעכל בעצמו כמו כן החיידקים "הטובים" מנטרלים רעלנים ומתכות כבדות הגורמים לנזק לגוף.

מחקר החיידקים נמצא בשנים האחרונות בקדמת המחקר הביולוגי כאשר הממצאים מצביעים על שלוש מסקנות מרכזיות שהן כי הרכב החיידקים מושפע מהמזון אותו אנו צורכים, משפיע באופן ישיר על תפקוד מערכות הגוף ועל הבריאות הפיזיולוגית וכן כי לחיידקי המעי השפעה על החיוניות, החשקים וההתנהגות שלנו.

חיידקי מעיים ואסטרוגן

אסטרוגן הוא שמה של קבוצת הורמונים הנדרשים לתפקוד תקין של מערכות רבות בגוף כאשר רמה גבוהה מדי שלו עלול לגרום לבעיות בריאותיות שונות. עודף של ההורמון עשוי להיווצר כתוצאה מהמזון אותו אנו צורכים, עקב חשיפה לחומרים כימיים שונים והורמונים, כל אלה עשויים להפר את האיזון ההורמונלי ולפגוע בפעילות התקינה של הגוף המתבטאת בצבירת נוזלים, מצבי רוח, השמנה, בעיות שינה ועוד. הקשר לחיידקים מתחיל במושג הקרוי אסטרובולום המתייחס לחיידקים המייצרים אנזימים האחראים על תהליכי המטבוליזם של האסטרוגן ולפינוי עודפים בלתי רצויים ממנו.

חיידקי מעיים ובלוטת האדרנל

חולשה של בלוטת האדרנל נובעת כתוצאה מסטרס ומתבטאת בירידה בלחץ הדם, היפוגליקמיה, דיכאון, סחרחורות, דחף למזונות מלוחים, ירידה בריכוז ובזיכרון ועוד. עוד נמצא כי ירידה בתפקוד בלוטת האדרנל קשור לחוסר איזון של חיידקי המעיים הגורם לתשישות הבלוטה ולחוסר תקינות בפעולתה.

חיידקי מעיים ובלוטת התריס

בלוטת התריס או בלוטת המגן אחראית לתהליכי חילוף החומרים בגוף, תת פעילות של בלוטת התריס היא מחלה שכיחה המתבטאת בתסמינים כגון: עייפות, עלייה במשקל, עצירות, תחושת קור, יובש בעור, עצבנות, דיכאון, נשירת שיער, חיוורון, תחושת קור, עלייה ברמת הכולסטרול ובלחץ הדם. אלד מתפקידי חיידקי המעיים הוא המרתם של תאי T4 ל-T3 כאשר כ-20 אחוז מסך תהליך ההמרה של התאים מתרחש במערכת העיכול, התהליך מתבצע באמצעות אנזים הקרוי סולפאז המעי.

במצב של חוסר איזון בחיידקי המעיים נגרמת ירידה בייצור סולפאז המעי, מחסור באנזים עלול לגרום לתת פעילות של בלוטת התריס אשר לעתים אינה מתבטאת בבדיקות המציגות תוצאות תקינות. בנוסף לכך הרכב ממברנת התא של החיידקים הקרוי ליפופוליסאכאריד (LPS) גורם לירידה ישירה של הורמוני בלוטת התריס.

התפתחות המחקרים בנושא הקשר שבין החיידקים בגופינו ותקינות פעילות מערכות הגוף השונות הביא למודעות באשר לחשיבותם בתהליכים שונים ובשמירה על סביבה פנימית תקינה. גילויים אלה מובילים לפריצת דרך באשר לטיפול בבעיות הורמונליות שונות אשר עד היום טופלו בעזרת תוספות הורמונליות או החלפת הורמונים וכיום ניתן לטפל בהן על ידי השגת איזון בחיידקי המעיים.

>

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן