ויטמינים ומינרלים מומלצים לחולי טרשת נפוצה

ויטמינים ומינרלים מומלצים לחולי טרשת נפוצהטרשת נפוצה היא מחלה עצבית, הנפוצה בעיקר בקרב מבוגרים צעירים ונחשבת לשכיחה יחסית, בהשוואה למחלות עצביות קשות אחרות. נכון להיום, הטיפול במחלה הוא מוגבל מאד, שכן הגורם המדויק לה איננו ידוע. ובכל זאת, החולים בטרשת נפוצה, הן בארץ והן בעולם, מצליחים לנהל אורח חיים פעיל, אורח חיים מלא ועשיר. הם אמנם נוטלים תרופות שונות על בסיס יום יומי, אך עבור רובם המחלה איננה מהווה מכשול כלשהו בחיים.

השפעת התזונה על המחלה וכמה מילים על טרשת נפוצה

הטרשת פוגעת במערכת העצבים המרכזית, ברקמת המיאלין שלה, שבלעדיה איננה יכולה לקבל או להעביר אותות חשמליים למוח. תסמיניה של הטרשת הנפוצה באים לידי ביטוי בתצורות שונות: קושי ומוגבלות בתנועה, בעיות ראייה, בעיות במערכת העיכול, פגיעה בתפקוד המיני ועוד. נכון להיום, מוגדרת מחלת הטרשת הנפוצה כמחלת חשוכת מרפא, מחלה כרונית. הטיפול בחולים מותאם לקצב התקדמות המחלה ולתסמינים שמהם הם סובלים.

לפני מספר שנים, בשנת 2011, במהלך הרצאת TED של החוקרת ד"ר טרי וואלס, נחשפה דיאטה חדשה, שפותחה על ידה, כדי לעזור בתסמיני המחלה. ד"ר וואלס, שהיא עצמה חולה בטרשת נפוצה מאז שנת 2000, גילתה שמצבה איננו משתפר למרות השימוש בתרופות.

היא החליטה להקדיש את חייה לטובת חקר המחלה וחיפוש דרכים שתוכלנה לשפר את מצבה ואת מצבם של החולים כמותה. כשבע שנים לאחר שגילתה שחולה בטרשת נפוצה, הבינה ד"ר וואלס עד כמה התזונה יכולה לשפר משמעותית את מצבם של החולים בטרשת ואף להעלים חלק מהסימפטומים.

חשיבותם של הוויטמינים והמינרלים כחלק מהתפריט היום יומי

ד"ר וואלס הבינה כאמור שתזונה נכונה יכולה לשפר את מצבם של החולים בטרשת נפוצה. היא הרכיבה דיאטה, המתבססת על מזונות מסוימים ואיננה כוללת מוצרי חלב, אגוזים, זרעים, קטניות וירקות ממשפחת הסולניים.

על פי לא מעט מחקרים, נמצא קשר הדוק שבין צריכה מוגברת של שומן רווי למשל למחלת הטרשת הנפוצה. הדבר נכון גם לגבי מוצרי חלב שמנים, מוצרים תעשייתיים ומעובדים. אין אמנם צורך להימנע לחלוטין ממוצרים מן החי ולבסס את התזונה על תפריט צמחוני או טבעוני בלבד, אולם חשוב לבחור מוצרים דלים בשומן.

בנוסף, נמצא גם כי אומגה 3, הנחשבת כרכיב בעל סגולות בריאות רבות, יכולה לסייע לא מעט לחולים שכן משמשת כתוסף אנטי דלקתי. היא מורידה את מדדיה של הדלקת ומשפרת את מצב החולים.

בבדיקות של חולי טרשת נפוצה רבים נמצא גם כי הם סובלים מחסרים בוויטמינים, ובעיקר בוויטמין D ובוויטמין B12. נשים, שחולות בטרשת נפוצה, כמעט ולא נחשפות לשמש ולכן גופן איננו מקבל רמות מספקות של וויטמין D, מה שמוביל לצפיפות עצם נמוכה מאד. מדובר בוויטמין חשוב מאד, שכן הוא זה המונע בריחת סידן מהעצמות.

צריכה של וויטמין D, כחלק מהתפריט היומיומי וגם חשיפה לשמש ברמות נכונות, מומלצת מאד לחולים בטרשת נפוצה ובמיוחד לנשים בגיל המעבר. גם וויטמין B12 נמצא כחשוב מאד לסובלים מהמחלה, בהיותו תנאי הכרחי לייצור המיאלין בגוף. אלה, שאינם ניזונים ממזון מן החי, עשויים לסבול מחסרים בוויטמין זה, המובילים לעייפות, לתחושת חוסר חיוניות ובהמשך גם לפגיעה במערכת העצבים.

חשוב לזכור

חולי טרשת נפוצה, שנוטלים תרופות כדרך קבע, עשויים לסבול מחוסר תיאבון בשל תרופות אלו. מומלץ להתאים את התפריט ואת זמני הארוחות לתחושות הקיימות ולוודא שהחולים אוכלים בשעות שבהן הם רעבים. כדאי להעשיר את הארוחות במוצרים טבעיים ככל שניתן, המכילים וויטמינים ומינרלים חשובים. טחינה, דבש, סילאן, אבוקדו וגם שמן זית נחשבים כמומלצים במיוחד.

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן