בלוטת התריס ודיכאון – מה הקשר?

בלוטת התריס ודיכאון - מה הקשר?דיכאון הוא מצב מורכב לכל הדעות, שמשפיע לרעה על המצב הנפשי של האדם אבל כולל גם תסמינים גופניים אלה או אחרים.

מה שרבים לא יודעים הוא שאפשר להקביל בין הדיכאון לבין מצבים מורכבים אחרים בגוף האדם, כולל בעיות בבלוטת התריס. אז מה עומד בבסיס הקשר בין דיכאון לבין בעיות בבלוטת התריס? המאמר הבא יספק את התשובות לשאלה החשובה הזו.

דיכאון ותת פעילות של בלוטת התריס

קשר אפשרי חזק בין דיכאון בלוטת התריס נוגע לתרחיש הלא פשוט של תת פעילות בבלוטת התריס, שהוא הנפוץ יותר מבין הבעיות הקשורות לבלוטת התריס. הבעיה הזו מאפיינת כ-10-15% מאוכלוסיה, והיא עשויה להיגרם עקב מגוון לא מבוטל של סיבות. הבעיה מאפיינת בעיקר נשים ולא גברים, והיא גם מופיעה יותר אצל אנשים בגילאים מבוגרים יחסית.

דיכאון נכנס לתמונה מכיוון שהוא אחד הסימפטומים הברורים של תת פעילות של בלוטת התריס. זהו כמובן לא התסמין היחידי, כאשר בין הסימפטומים הנפוצים אפשר להצביע על קשיים בריכוז, פגיעה ביכולת השכלית של האדם, עלייה במשקל הגוף, נפיחויות, יובש בעור, צרידות, חולשה ועייפות כרוניים ועוד.

אם סובלים מחלק מהתסמינים האלה בנוסף לירידה בהרגשה האישית ותחושת דיכאון, בדיקה אצל רופא לאיתור תת פעילות בבלוטת התריס יכולה להיות רעיון טוב.

התמונה הופכת למורכבת יותר כאשר מבינים שמדובר בעצם במעין מעגל קסמים, שקל יחסית להיכנס אליו אבל קשה פי כמה לצאת ממנו.

זאת מכיוון שעצם הבעיות הקשורות לבלוטת התריס עלולות להשפיע לרעה אף הן על התפקוד הגופני וגם הנפשי של האדם, עד להתפתחות דיכאון של ממש. חשבו לדוגמא על מצב בו האדם מאובחן כחולה בסרטן בלוטת התריס, ומבין בזה הרגע שהחיים שלו ושל הקרובים שלו השתנו מן הקצה אל הקצה.

לעיתים הדיכאון הוא הבעיה

דיכאון הוא כאמור אחד הסימנים שמעידים על בעיות בבלוטת התריס. מה שחשוב להדגיש הוא שיש מצבים בהם הדיכאון מביא כשלעצמו לבעיות בבלוטת התריס, בעיקר בצורה עקיפה. הסיבה היא שתרופות אנטי דכאוניות עלולות להביא לפעילות עודפת או לתת פעילות של בלוטת התריס.

כמובן שגם כאן חשוב להדגיש שזוהי לא הסיבה היחידה, כאשר גורמים אחרים הם מחסור ביוד (פחות רלוונטי אצל ישראלים), מחלות ויראליות שמשפיעות על בלוטת התריס, מחלות אוטואימוניות, פגיעה פיזית בבלוטת התריס, גורמים גנטיים, לחץ, עומס ועוד.

אז מה עושים?

עם כל המורכבות של הקשר שבין דיכאון לבין בעיות בבלוטת התריס, חשוב להצביע גם על דברים מעודדים יותר: לכל אחד מהמצבים האלה אפשר למצוא פתרונות בנקודת הזמן הנוכחית, ולכן חשוב להשקיע בכך את המאמצים הראויים.

אם מתבוננים בדיכאון, הרי שאפשר לפנות לשדה המשחק הטיפולי, עם בעלי מקצוע דוגמת פסיכולוגים או פסיכיאטריים שיוכלו לרדת לעומק הבעיה, לבחון את הסיבות לבעיה ולהציע פתרונות, תרופתיים או אלטרנטיביים. יש מקרים בהם הדיכאון עשוי לחלוף מעצמו או להיחלש לאחר פרק זמן מסוים, אבל במצבים ממושכים ומורכבים מומלץ מאד שלא לבנות על כך.

קצרה היריעה מלפרט כאן על כל הסיבוכים הקשורים לבלוטת התריס, כאשר באתר שלנו תוכלו למצוא מספיק מידע על סרטן בבלוטת התריס, פעילות יתר של בלוטת התריס, תת פעילות שלה או מחלות אחרות.

חשוב להיות ערים לתסמינים האפשריים של כל בעיה, בייחוד כאשר נמצאים בקבוצת סיכון, לעבור אבחון על ידי בעל מקצוע ולבחור בתכנית הטיפולים המלאה. אף בעיה בבלוטת התריס לא נפתרה ביום וגם לא ביומיים, אבל עם טיפול נכון אפשר להתמודד בהצלחה עם רוב הקשיים הנוגעים לבלוטה.

>

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן