במחקר חדש שנערך במדינת ישראל, או ליתר דיוק במרכז הרפואי תל אביב, נמצא כי צמח המורינגה מסוגל להשרות מוות תאי בתאים של סרטן הלבלב.
הממצאים המרתקים שפורסמו לאחרונה מעידים על כך שצמח המורינגה הצליח לעכב את ההתפתחות של תאי סרטן הלבלב באופן שנקרא תלוי מינון. המשמעות היא שככל שתאי הסרטן באו במגע עם מינון גבוה יותר, כך השפעת הצמח הייתה עוצמתית יותר.
החוקרים הצליחו להראות כי על ידי שימוש בצמח המורינגה ניתן להגביר את הרגישות של התאים הסרטניים לטיפולים הכימותרפיים וכן כי ניתן להשרות עליהם מוות תאי.
אם לא די בכך, נמצא כי הצמח המיוחד מצליח לעכב סוג מסוים של חלבונים שנקראים NF-kB. לאחר מחקרים רבים שבוצעו בתחום כיום ידוע כי חלבונים אלו משחקים תפקיד מרכזי בקשר שבין התהליך הדלקתי בלבלב לתהליך הממאיר וכן משחקים תפקיד מרכזי ביכולת ההתגוננות של התאים הסרטניים בפני הטיפולים הכימותרפיים המקובלים.
מסין למערב
הסגולות הרפואיות מרחיקות הלכת של צמח המורינגה ידועות במזרח הרחוק כבר אלפי שנים. למעשה ברפואה הסינית עושים שימוש בצמח המורינגה כעניין שבשגרה. בין היתר נעשה בו שימוש נרחב לטיפול בחולים שסובלים מדלקות עוריות ומדלקות באיברים הפנימיים.
בישראל צמח המורינגה גדל באזור הערבה בשטחי אדמה עשירים במינרלים. כתוצאה מכך צמח המורינגה מכיל רמות גבוהות של ברזל (פי שלושה יותר מאשר תרד), רמות מרשימות של סידן (פי ארבעה יותר מאשר חלב) וכן כמויות מרשימות ביותר של אשלגן, ויטמין E ואף של ויטמין A.
במרכז הרפואי פועלת מעבדה מיוחדת לרפואה משלימה משולבת שמיועדת למחקר של תרופות אונקולוגיות. במעבדה מתקיימים מדי שנה מחקרים רבים שמטרתם לנסות לשלב בטיפולי הקרינה והכימותרפיה טיפולים טבעיים שמבוססים על תמציות של צמחי מרפא.
השערת החוקרים היא שעל ידי שילוב של צמחים טבעיים ניתן במקרים מסוימים להפחית את כמות תופעות הלוואי של הטיפולים המקובלים ואילו במקרים אחרים להביא להעצמת ההשפעה של הטיפולים הסטנדרטיים.
דבר המומחה
לפי דבריו של ד"ר שחר בן ארי שמכהן כיום כמנהל המרכז, המחקר המעניין הצליח לאשש את ההשערה לפיה לצמח המורינגה סגולות נוגדות סרטן ברמה המעבדתית בלבד.
עם זאת, אין לדעת מה תהיה השפעתו על תאים סרטניים שמתפתחים בחולה אנושי. לפי דיווחו, כעת נערכים במרכז לעבור לשלב הבא של הבדיקות שבו ינסו לעשות שימוש בצמח על בני אדם.
הממצאים המרתקים הוצגו במספר כנסים מדעיים בישראל כמו גם בעולם ואפילו זכו להתפרסם בכתב העת היוקרתי BioMed Central CAM.
אמנם עוד לא ברור האם הטיפול הטבעי ישולב במסגרת הטיפולים המוצעת לחולי סרטן הלבלב אך אין ספק שמדובר על ממצאים מעוררי תקווה עבור החולים בסוג קטלני ואלים זה של סרטן. שווה להמשיך ולהתעדכן.
>