האם שמן קנאביס יכול להקל על חולי סרטן הלבלב?

הדרך לשם לא הייתה פשוטה, אבל לבסוף זה קרה. מעטה החשדנות המסורתי האופף את השימוש בקנאביס רפואי הולך ומתפוגג.האם שמן קנאביס יכול להקל על חולי סרטן הלבלב? הוא מיטיב עם החולים. רופאים רבים כבר מכירים בפה מלא בסגולותיו הטובות והשפעתו המיטיבה. מן הידועות הוא שנטילת השמן מועילה רבות לחולי סרטן שעוברים טיפולים אגרסיביים. מחקר חשוב חידד לאחרונה שלא בכך מסתיים האפקט. ניסויים ראשוניים מגלים כי אפשרי שהשימוש בשמן הייחודי יקל, יסייע ויתכן שאף יאפשר הארכת תוחלת החיים, בקרב חולי סרטן הלבלב.

איזה אפקט יש לשמן הקנאביס על חולי סרטן?

אונקולוגים בכירים מכירים היטב את אפקט שמן הקנאביס על חוליהם המטופלים בכימותרפיה. כידוע, טיפולים אגרסיביים אלה, שיכולים להימשך שבועות ארוכים, מלווים בתופעות לא פשוטות. לדוגמא, אובדן תיאבון, בחילות, הקאות, קשיי שינה, כאבים, מערכת עיכול רגיזה, אובדן שיער ועוד.

המטופלים שמתנסים בשמן קנאביס חווים הקלה של ממש ברבים מהסימפטומים אלה. בין היתר, מצליחים לעצור את הבחילות הקשות, מעלים מסת שומן ושריר, ישנים יותר טוב ובקיצור, מצליחים לתפקד לצד הכימותרפיה. אך מסתבר כי אפשר שהשפעות מיטיבות נוספות יוכלו להועיל לחולים שאובחנו כבעלי סרטן קשה ביותר, בלבלב.

מדוע מחפשים טיפולים חדשים עבור חולי סרטן הלבלב?

הלבלב נושא בחובו חשיבות רבה, הן בתהליכי עיכול והן בהפרשת הורמונים חיוניים. הוא מסייע בוויסות תהליכים שונים, לרבות וויסות סוכרים והשפעה על חילוף החומרים. בקרב אנשים מסוימים, עלולות ציסטות וגידולים שפירים להפוך עם הזמן לגידול ממאיר. כאשר מצטבר נוזל ביחד עם ציסטות על גבי הלבלב, הן עלולות לגדול ולהתנפח. בעוד שחלק מהתאים יהיו בעיקר דלקתיים, אצל חולי סרטן הציסטות יהפכו לממאירות. האבחון נעשה באמצעות CT, MRI, אולטרסאונד ועוד. לעומת סוגים אחרים של גידולים, קל מאוד לפספס את קיומו של הגידול לפני שמופיעות גרורות. למעשה, בעשורים האחרונים, הצליחו הרופאים להשיג מעט מדי התקדמות בטיפול והארכת חייהם של החולים. זאת בעוד בסוגי סרטן רבים אחרים, ההתקדמות הייתה פנומנלית. זהו הדלק שהניע את התקוות שנתלו במחקר שמן הקנאביס.

מה ניתן ללמוד ממצאי המחקרים הראשוניים שבדקו את השפעת שמן קנאביס?

טיפול מקובל בסרטן בלבלב כולל הסרה של הגידול, הקרנות וכימותרפיה. פחות מ-10 אחוזים מהחולים צפויים לשרוד מעבר ל-5 שנים. מחקר בהובלת חוקרים בריטים ביקש לגלות כיצד משפיע שמן הקנאביס על אוכלוסייה של עכברים בעלי סרטן הלבלב. הדגש הושם על מרכיבים פעילים המצויים בשמן הקנאביס, כגון CBD. אמנם הממצאים עדיין ראשוניים, אבל הכיוון חשוב, טיפול משולב של שמן הקנאביס ביחד עם כימותרפיה הכפיל ואף שילש את יכולת השרידה בעכברים. לעומת טיפול בכימותרפיה בלבד, שרדו אותם העכברים שקיבלו טיפול משולב עד פי שלוש יותר (על ציר הזמן). דרושים מחקרים נוספים ומבדקים בקרב אוכלוסייה אנושית על מנת שאפשר יהיה לקבל תמונה מושלמת ואמינה.

כיצד נוטלים שמן קנאביס?

קנאביס רפואי ניתן ליטול באמצעות שאיפת עשן (עישון) או בצורתו השמנונית, כנוזל. בעישון, מידת ההשפעה מהירה יותר, אמנם, אך ההשפעה אורכת זמן קצר בהרבה. לעומת זאת, השמן משפיע לאורך הרבה יותר זמן (בתוך חצי שעה או יותר, לאחר השימוש).
לפני השימוש, יש לערבב את הבקבוקון. לאחר מכן, מטפטפים לכפית את מספר הטיפות הרצוי. את השמן יש להניח תחת הלשון ולהשאיר אותו שם למשך כ-50 או 60 שניות. זה מאפשר ספיגה טובה יותר.

כמה טיפות נכון לצרוך? הדבר נעשה בהתייעצות עם הרופא, המספק את המרשם לקנאביס. לרוב, מומלץ להתחיל עם מינון נמוך ולהעלות בהדרגה את הכמות.

מקורות:
https://www.thcendcbd.com/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%A7%D7%A0%D7%90%D7%91%D7%99%D7%A1-%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%9C%D7%91/

https://www.bazelet-pharma.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A

NEW RESEARCH: Medicinal cannabis could improve survival rates of pancreatic cancer

דילוג לתוכן