שבעה טיפים להקלה בתסמיני תת פעילות בלוטת התריס

שבעה טיפים להקלה בתסמיני תת פעילות בלוטת התריסבמצב של תת פעילות בלוטת התריס, היפותירואידיזם, התסמינים הנפוצים הם עור יבש, עייפות, עצירות, דיכאון ותחושת קור. ההמלצה הטובה ביותר להתמודדות עם מצב זה היא נטילת תרופה באופן קבוע. באופן אידיאלי, אם מקבלים את המינון הנכון של תרופות להחלפת הורמון בלוטת התריס, ניתן להקל את התסמינים בתוך מספר חודשים.

אך קיימים צעדים מסוימים, שאושרו על ידי רופאים, בהם ניתן לנקוט בנוסף לנטילת התרופה, כדי לסייע בהקלת תסמיני תת פעילות בלוטת התריס.

  1. התמודדות עם עייפות

זוהי תופעה נפוצה של תת פעילות בלוטת התריס. כדי לסייע בהשבת האנרגיה, מומלץ להקפיד על מנוחה במהלך היום, המעניקה אנרגיה מוגברת לתפקוד עד סוף היום.

הקרן הלאומית לשינה ממליצה לישון במשך עשרים דקות עד חצי שעה במהלך היום ולא לישון שינה עמוקה באמצע אחר הצהריים, כך שלא תהיה בעיה להירדם בלילה.

2. מניעת עור יבש

זהו תסמין נפוץ בקרב אנשים עם תת פעילות בלוטת התריס. מוצרי לחות בסיסיים עובדים הכי טוב למניעת היובש. אם משתמשים בחומרים כבדים יותר, התחושה אינה נעימה. המוצר צריך להיות תחליב מצוין ופשוט ביותר.

האגודה האמריקאית לבריאות העור ממליצה למרוח לחות על עור יבש מספר פעמים ביום על מנת לשמור את הלחות בעור, ובמיוחד לאחר מקלחת, רחצה או שטיפת ידיים. מומלץ אף לבחור מוצרי לחות ללא אלכוהול וללא כימיקלים קשים.

3. הקלת עצירות

עצירות זהו תסמין נפוץ של תת פעילות בלוטת התריס. פתרון אחד הוא לאכול מספיק סיבים בתזונה. מקורות טובים של סיבים תזונתיים כוללים דגנים מלאים, אורז מלא, שעורה, שיבולת שועל, פסטה מחיטה מלאה, פירות וירקות כגון גזר, עגבניות, סלרי וזרעים.

כדי לקבל את המינון היומי המתאים של ירקות וסיבים, ניתן להכין משקאות טעימים. יש להתייעץ עם הרופא לגבי כמות הסיבים המומלצת לצריכה, שכן עודף סיבים עלול להשפיע על יכולת הגוף לספוג את התרופה לבלוטת התריס.

4. משקל בריא

תת פעילות בלוטת התריס מאטה את חילוף החומרים, במצב שעלול להוביל לעלייה במשקל. תזונה בריאה ומאוזנת היטב, עשירה בפירות וירקות, דגנים מלאים וחלבון רזה, מסייעת לשליטה על המשקל והקלת תסמינים אחרים של בלוטת התריס והיכולת לספוג תרופות.

יש לקרוא את תוויות המזונות ולהימנע ממוצרים המכילים סויה ויוד. מחקר שפורסם ביוני 2016, בכתב העת The Health Nutrition, מצא כי רמות גבוהות של צריכת סויה משפיעות באופן שלילי על תפקוד בלוטת התריס של נשים.

מחקר שפורסם באוקטובר 2014 בכתב העת BMJ Case Reports, מצא כי תזונה המכילה חומרים עשירים במרכיבי יוד, עלולה לשבש את תפקוד בלוטת התריס.

5. התמודדות עם דיכאון

זהו תסמין לבעיות בלוטת התריס, אך ניתן להתמודד עם לחצים המובילים לדיכאון באמצעות התמקדות בחשיבה חיובית באופן עקבי ומכוון.

מחקר שפורסם באפריל 2016 בכתב העת Journal of Complementary and Alternative Medicine, ממליץ לתרגל מדיטציה ושיטות מודעות עצמית המסייעים לשיפור התחושה והפגת לחצים.

6. לוחות זמנים קבועים לנטילת תרופות

כדי לסייע בהקלת תסמיני תת פעילות בלוטת התריס, חשוב לקחת את התרופה כראוי. אין זה משנה אם לוקחים אותה בבוקר, אחר הצהריים או בערב, כל עוד לוקחים אותה באותו זמן מדי יום. נטילת התרופות במרווחים קבועים מסייעת לגוף להסדיר את עצמו.

יש לקחת גם את תרופת בלוטת התריס לבד, ולא עם תרופות אחרות, ועדיף על קיבה ריקה. כך משפרים את סיכויי התרופה להשפיע טוב יותר.

7. הגנה מפני רגישות לקור 

בלוטת התריס שולטת בטמפרטורות הגוף, אך במצב תת פעילות בלוטת התריס, היא אינה מייצרת מספיק הורמון הרגולציה, כך שהתחושה היא של קור מוגבר. הפתרון הפשוט הוא להתלבש בשכבות כדי להתחמם. יש להקפיד להתלבש כראוי למזג האוויר, אפילו כשנשארים בבית.

>

דילוג לתוכן