מגזין סרטן

טרשת נפוצה ונשירת שיער

טרשת נפוצה ונשירת שיערטרשת נפוצה היא מחלה כרונית הגורמת לשינויים במערכת העצבים המרכזית. זוהי מחלה אוטואימונית  אשר במסגרתה, מערכת החיסון של הגוף מייצרת תאים וחלבונים (נוגדנים) אשר תוקפים את שכבת המעטפת – מיאלין, שכבה המכסה ומגנה על סיבי העצב. הסיבה למחלה אינה ידועה.

נשירת שיער נגרמת כתוצאה ממספר סיבות הכוללות תופעות לוואי תרופתיות, לחץ, מתח, חרדה ותזונה דלת ויטמינים וחומרים חיוניים אחרים. תרופות רבות המשמשות לטיפול במחלה גורמות לנשירת שיער.

מגוון הטיפולים לבעיה זו יכולים להתאים גם לחולי טרשת נפוצה – פתרונות מלאים ניתן למצוא באתר נשירת שיער hair.org.il

טיפול בנובטרון ונשירת שיער

נובטרון (מיטוקסנטרון) היא תרופה המשמשת לטיפול בטרשת נפוצה ופועלת על ידי דיכוי המערכת החיסונית כדי למזער את ההרס הנגרם לשכבת המיאלין על ידי מערכת החיסון. נובטרון מפחיתה את מספר האזורים הפגועים במוח. ניתן לאבחן זאת באמצעות בדיקת MRI. השימוש בתרופה בטרשת נפוצה נעשה על ידי זריקה תוך ורידית. הטיפול מתחדש כל שלושה חודשים.

נשירת שיער היא אחת מתופעות הלוואי הנפוצות של התרופה. נשירת השיער יכולה להיות קלה עד בינונית. בדרך כלל השיער צומח לאחר סיום הטיפול הרפואי. תופעות לוואי נוספות כוללות שינויים בצבע השתן – כחול או ירוק, בחילות ושינויים במחזור החודשי.

טיפול באינטרפרון ונשירת שיער

אינטרפרון היא תרופה המשמשת חולי טרשת נפוצה. התרופה נועדה לשנות את מסלול המחלה אם כי הסיבה המדוייקת ליישומה במסגרת המחלה, אינה ידועה. אינטרפרונים משתייכים לקבוצת שליחים כימיים בגוף, כאשר חלקם מקדמים תגובה דלקתית ואחרים גורמים לדיכוי דלקת. זוהי תרופה בעלת השפעה אנטיויראלית אשר יכולה לעכב את צמיחה של גידולים.

אחת מתופעות הלוואי הרבות של התרופה היא אובדן שיער. כשליש מהחולים סובלים מנשירת שיער לאחר תחילת הטיפול בתרופה. באחד המחקרים אשר בוצע בתחום, נמצא כי כחמישים אחוזים מן המטופלים סבלו מנשירת שיער במהלך מחצית השנה הראשונה, לאחר תחילת הטיפול באינטרפרון.

נשירת שיער – אלופצ'יה אראטה

חוקרים רבים מאמינים כי נשירת שיער אופיינית למחלות אוטואימוניות. במסגרת המחלה, הגוף תוקף את זקיק השיער ומונע למעשה את צמיחתו. הדבר גורם לקרחות עגולות המפוזרות על הקרקפת ואזורים אחרים של הגוף. רופאי עור מטפלים באנשים הסובלים מאלופצ'יה אראטה ומעניקים טיפול לבעיה.

נשירת שיער ושינויים בתזונה

נשירת שיער יכולה לנבוע ממחסור במרכיבים אשר הינם חיוניים לצמיחה ובריאות השיער. חולים רבים מזניחים את עצמם ואינם מקפידים על תזונה נכונה.

טיפול בנשירת שיער בטרשת נפוצה

הסיבות לאובדן השיער עשויות להיות רבות. חשוב לאתר תחילה את מקור הבעיה ולטפל בו באופן פרטני. שינויים בתזונה, החלפת תרופה בטיפול אחר יכולים לשמש כפתרון לנשירת השיער.

Exit mobile version